امارات: خواهان دور جدیدی از رویارویی‌های نظامی در منطقه نیستیم ادعای تکراری سنتکام درباره استمرار محاصره دریایی ایران آیزنکوت: به هیچ‌وجه با نتانیاهو همکاری نخواهم کرد روبیو: از دیپلماسی با ایران استقبال می‌کنیم آمار جدید پنتاگون از نظامیان به هلاکت رسیده آمریکایی در تجاوز به ایران تدابیر اضطراری امارات و بسته شدن برخی مناطق ساحلی پیشنهاد تازه میانجی‌ها به ایران ترامپ: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد! کرملین: پوتین برای گفتگو با هر کسی آماده است آی۲۴ نیوز: عربستان از ترامپ خواست مذاکره با ایران را ادامه دهد بازداشت نظامی اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران مشاغل رکورددار بیشترین افزایش دستمزد در آمریکا لاوروف وارد آمریکا شد نتانیاهو بدون اکثریت پارلمانی: کابینه نباید با احزاب عربی تشکیل شود ارتش یمن: ادعای آل‌سعود دروغی بزرگ است/ هدف ما پایگاه‌های نظامی است پنتاگون بودجه نظامی 1.5 تریلیون دلاری ترامپ را سر بُرید

هشدار وزیر خارجه ترکیه درباره مذاکرات ایران و آمریکا: دو هفته کافی نیست

هشدار وزیر خارجه ترکیه درباره مذاکرات ایران و آمریکا: دو هفته کافی نیست  وزیر خارجه ترکیه درباره آتش‌بس بین ایران و آمریکا گفت: تکمیل تمام این مذاکرات ظرف دو هفته دشوار است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۵ - 2026 April 19
کد خبر: ۳۰۶۰۵۲

به گزارش راهبردمعاصر، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری در پایان مجمع دیپلماسی آنتالیای ترکیه اظهار داشت: در طول جلسات ما، این مفهوم که بحران‌های منطقه‌ای فقط از طریق پویایی‌های خاص آن جغرافیا - و با مشارکت فعال بازیگران منطقه‌ای - قابل حل هستند، به عنوان یک موضوع متمایز و برجسته پدیدار شد. ما این فرصت را داشتیم که بارها بر سهم سرمایه‌گذاری‌ها، تجارت آزاد و پروژه‌های ارتباطی در ثبات منطقه‌ای تأکید کنیم.

وی با اشاره به نشست 4 جانبه وزرای خارجه ترکیه، عربستان، مصر و پاکستان اظهار داشت: در جلسه چهارجانبه‌ای که با عربستان سعودی، مصر و پاکستان برگزار کردیم، در مورد گام‌هایی برای تقویت صلح و ثبات در منطقه خود و همچنین ابتکارات بالقوه با هدف برقراری دائمی آزادی دریانوردی بحث کردیم. ما گام‌های مشخصی را که باید با هدف ایجاد یک دیدگاه مشترک برای آینده منطقه خود برداشته شود، شناسایی کردیم.

وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه از نزدیک، مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا با میانجیگری پاکستان را زیر نظر دارد، اظهار داشت: مشخص است که مذاکرات به مرحله حساسی رسیده است. نیت جدی از سوی هر دو طرف و همچنین اراده برای ادامه مذاکرات وجود دارد. نه تنها طرف‌های درگیر، بلکه کل جهان به لطف آتش‌بس فعلی نفس راحتی کشیده‌اند. با این حال - همانطور که از همان ابتدا گفتیم - یک دوره دو هفته‌ای برای پرونده‌ای با چنین وسعتی کافی نیست. حل همه مسائل در عرض دو هفته امکان‌پذیر نخواهد بود. در نتیجه، تمدید بیشتر لازم است. من در این زمینه خوشبین هستم؛ با این حال، اختلاف نظرها در مورد یک یا دو موضوع به ویژه حیاتی همچنان ادامه دارد.

فیدان با انتقاد شدید از سیاست‌های اشغالگرانه اسرائیل در لبنان، خاطرنشان کرد که اسرائیل از تبادل دیپلماتیک بین ایران و ایران به عنوان "پوششی" استفاده می‌کند و افزود: لبنان بار دیگر قربانی چنگال بی‌رحم جنگ می‌شود. بیش از یک میلیون نفر از خانه‌های خود آواره شده‌اند. اسرائیل اجرای سیاست‌های اشغالگرانه‌ای را که در غزه دنبال می‌کند، در اینجا نیز آغاز کرده است. به نظر می‌رسد مذاکرات بین ایران و آمریکا بر این وضعیت سایه افکنده است. اسرائیل با استفاده از این فرصت، در تلاش است تا عمل انجام شده را در منطقه مهندسی کند. این نباید مجاز باشد./تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار